Piano

Haluatko oppia soittamaan pianoa?

Sinulla voi olla aikaisempaa kokemusta pianon soitosta tai voit aloittaa uuden harrastuksen. Räätälöimme sinulle sopivan harjoitusohjelman. Tunneillamme opit soittamaan omia lempikappaleitasi, mutta perehdymme myös hyvään perustekniikkaan.

Piano – Voiko olla helpommin aloitettavaa soitinta kuin piano! Ainoa edellytys on että kotona on jossakin nurkassa piano. Pianonsoittoon sisältyy kuitenkin muutakin, kuin vain pimputtamaan alkaminen. Pianopallin tulee olla sen korkuinen, että kumpikin käsi asettuu 90 asteen kulmaan siten että olkavarsi on kohtisuorassa alaspäin ja kyynärvarsi taas vaakasuorassa kohti koskettimia. Selkä tulee olla suorassa. Tämä asento varmistaa, ettei soittajalla mikään paikka ehdoin tahdoin jännity. Asennon löytymisen jälkeen täytyy säätää istuimen etäisyys pianoon. Yleensä pianopalli tuppaa olemaan liian lähellä pianoa (niin kuin liian lähelle rattia sijoittunut ajaja auton ratissa), mikä aiheuttaa näkökentän supistumisen ja äärikoskettimiston huonon hahmottamisen ja hallinnan. Mitä kauempaa pianoa soittaa, sitä helpompaa on suurten hyppyjen teko.

Mikäli oppilaalla ei vielä ole kotonaan soitinta, annamme mielellämme ohjeita sen hankinnassa. Voimme tarpeen tullen myös hankkia sopivan soittimen. Jollei heti halua ostaa soitinta, niitä voi myös vuokrata kauttamme.